Maailman suurimman akkuvalmistajan CATL:n tytäryhtiö CBL yhdistää voimansa Indonesian valtion omistamien ANTAM- ja IBI-yhtiöiden kanssa hankkeessa, jonka tavoitteena on rakentaa Indonesiaan kattava akkumineraalien, akkukemikaalien ja akkujen tuotantoketju. “Indonesia EV Battery Project” -yhteistyöhanke on merkittävä askel CATL:n globaalissa laajentumisessa, arvioi yhtiö tiedotteessaan.

Yhtiöiden yhteinen investointi on arvoltaan lähes kuusi miljardia dollaria. Hanke keskittyy nikkelin tuotantoon ja jalostamiseen, akkumateriaalien tuotantoon, akkujen valmistukseen sekä akkujen kierrätykseen, kertoo CATL tiedotteessaan.

Hankkeessa ovat mukana CATL:n tytäryhtiö Ningbo Contemporary Brunp Lygend Co. Ltd. (CBL), PT Aneka Tambeng (ANTAM) ja PT Industri Baterai Indonesia (IBI). Sijoituspaikkana on East Halmaherassa sijaitseva FHT Industrial Park , Indonesian Maluku -provinssissa. Toimintaa tulee myös muihin osiin maata.

Kuva 1. Syyskuussa 2021 toimitettiin globaalisti 31,7 GWh akkukapasiteettia sähkö- ja hybridiautoihin. CATL on suurin akkuvalmistaja. (Lähde: Adamas Intelligence, Nov 2021)

Indonesian valtio vahvasti mukana hankkeessa

ANTAM on osa Indonesian valtion omistamaa MIND ID –kaivosyhtiötä. IBI (Indonesia Battery Corporation) on myös valtion omistama yhtiö, joka on mukana maan sähkö- ja akkuekosysteemissä. IBI on MIND ID:n ja ANTAM:n tytäryhtiö.

Indonesian hanke kasvattaa entisestään CATL:n jalansijaa globaalissa akkumarkkinassa varmistamalla akkuraaka-aineiden ja –materiaalien saannin, pienentämällä tuotantokustannuksia ja edistämällä akkujen kierrätysliiketoimintaa, listaa yhtiö tiedotteessaan.

”Indonesian hanke on tärkeä merkkipaalu CATL:lle laajentaessamme globaalia jalansijaa”, hehkuttaa yhtiön perustaja ja pääjohtaja Robin Zeng.

”Hankkeesta tulee Kiinan ja Indonesian ikuisen ystävyyden symboli. Meillä on täysi luottamus hankkeen kehitykseen tulevaisuudessa.”

”Tänään allekirjoitettu puitesopimus on huomattavan tärkeä Indonesialle pyrkiessämme rakentamaan sähköautojen ekosysteemiämme”, korostaa Indonesian teollisuusministeri CATL:n tiedotteessa.

 

Kriittisemateriaalit.fi-sivusto on Huoltovarmuuskeskuksen Teknologiapoolin hallinnoima sivusto, joka seuraa suomalaisen teollisuuden kannalta kriittisten metallien ja mineraalien sekä elektroniikkakomponenttien markkinoiden kehitystä erityisesti jatkuvuudenhallinnan ja huoltovarmuuden näkökulmasta. Lisätietoa Teknologiapoolin toiminnasta: heikki.hernesmaa@teknologiateollisuus.fi

(Julkaistu 15.4.2022)

Lähteet:

  • CATL partners up with Indonesia to boos e-mobililty with an investment of nearly 6 billion USD. CATL, 14 April 2022.

Lisää aiheesta:

CATL toimittaa LFP-akkuja Hyundaille

 

Pula nikkelistä voi aiheuttaa pahoja häiriöitä sähköautoteollisuudelle

 

Honda ostaa siivun kiinalaisesta akkuvalmistaja CATL:sta

 

Volvo pilotoi Kiinassa kierrätyskoboltin jäljitettävyyttä lohkoketjuteknologian avulla