Yhdysvaltain senaatti on kutsunut jo toistamiseen markkinatutkimuslaitos Benchmark Mineralsin toimitusjohtajan kuultavaksi. Senaatin komissio kaipaa valaistusta litiumin, nikkelin, koboltin, grafiitin ja muiden akkumetallien näkymiin.

Yhdysvaltain senaatti kutsui Benchmark Mineralsin toistamiseen reilun vuoden sisällä kuultavaksi sähköautojen litiumioniakkujen toimitusketjuun ja energiavarastonnin mullistukseen liittyen. Yhtiön toimitusjohtaja Simon Moorelta kaivataan näkemystä litiumin, nikkelin ja grafiitin toimitusketjuista energiavarastointiin liittyen.

Toinen kuuleminen järjestetään 5.2.2019 Washington DC:ssä. Kuulemisessa keskitytään energia- ja mineraalimarkkinoiden näkymiin. Kuulemisen järjestää Yhdysvaltain senaatin Committee on Energy and Natural Resources.

 

Simon Mooren mukaan kuuleminen osoittaa, että Yhdysvaltain hallitus suhtautuu vakavasti auto- ja energiatoimialojen tulevaisuuteen. Sähköautojen yleistyessä ja akkujen tullessa osaksi energiaratkaisuja ne maat hyötyvät, joilla on on saatavilla runsaasti edullisia litiumioniakkuja.

Tällä hetkellä Kiina johtaa litiumioniakkujen kapasiteetin kasvua. Benchmark Minerals ennustaa, että Kiinalla tulee olemaan 68 prosenttia globaalista valmistuskapasiteetista vuoteen 2028 mennessä, USA vastaa tällä hetkellä 11 prosentista.

Toinen kriittinen tekijä teollisuudenalan dynamiikassa on varmistaa litiumin, koboltin, nikkelin, grafiitin ja muiden anodimateriaalien toimitusketjut. Kyse ei ole pelkästään matalien kustannusten ja suurten volyymien kaivostoiminnasta, vaan myös akkulaatuisten kemikaalien tuotannon osaamisesta, korostaa Simon Moore.

Lähde: https://www.benchmarkminerals.com/benchmark-minerals-summoned-to-us-senate-again-for-energy-storage-hearing-webcast/amp/

 

Lisää aiheesta: