United Microelectronics Corp. (UMC) on aloittanut Circular Economy & Recycling Innovation Center –laitoksensa rakennustyöt Tainanin kaupungissa Taiwanissa. Uusi laitos käsittelee lähinnä puolijohdeteollisuuden tuotantojätteitä, kertoo Recycling International.

Taiwanin vanhin puolijohdeyritys UMC investoi yhteensä 53,8 miljoonaa euroa uuteen tuotantolaitokseen. Kyseessä ensimmäinen kierrätyksen tutkimuslaitos eteläisessä Taiwanissa. Laitoksen on tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2025 ja sen suunniteltu kapasiteetti on 15.000 tonnia vuodessa.

Puolijohdetehtaiden tuotantojätteet kiertoon

Ensimmäisessä vaiheessa UMC:n laitos tulee käsittelemään puolijohdeteollisuuden tuotantojätteitä, jotka se jalostaa tuotteiksi, joita se voi itse käyttää uudelleen tai myydä. Laitos käsittelee esimerkiksi nestemäisiä jätteitä ja sakkoja teollisuuden käyttämään muotoon.

Jätteeksi päätyneet liuottimet, joita ei pystytä puhdistamaan, jalostetaan polttoaineeksi tai kaasuksi kierrätyslaitoksen energianlähteeksi.

Jätteen määrä vähenee kolmanneksen

Seuraavassa vaiheessa tutkimuskeskus optimoi lämpökrakkausteknologiaansa niin, että se pystyy konvertoimaan jäteliuottimet ja -muovit suoraan energiaksi.

Kun prosessi on valmis, uskoo yhtiö ratkaisun vähentävän yhtiön tuotantojätteen määrän kolmanneksella ja tuottavan lähes kolmen miljoonan euron edestä myytäviä tuotteita vuodessa.

Yhtiö haluaa nostaa kiertotalouden uudelle tasolle Taiwanissa ja parantaa maan teollisuuden kilpailukykyä vastuullisten toimintatapojen myötä, kertoo lehti.

**

Kriittisemateriaalit.fi-sivusto on Huoltovarmuuskeskuksen Teknologiapoolin hallinnoima sivusto, joka seuraa suomalaisen teollisuuden kannalta kriittisten metallien ja mineraalien sekä elektroniikkakomponenttien markkinoiden kehitystä erityisesti jatkuvuudenhallinnan ja huoltovarmuuden näkökulmasta. Lisätietoa Teknologiapoolin toiminnasta: heikki.hernesmaa@teknologiateollisuus.fi

(Julkaistu 18.5.2023)

Lähteet:

LIsää aiheesta: