Ennätyslukemissa koronan aiheuttaman epävarmuuden vuoksi porskutellut kulta on kokemassa suurimman kurssipudotuksen yli neljään vuoteen. Sijoittajat seuraavat nyt tarkkaan Yhdysvaltojen keskuspankin liikkeitä korkojen suhteen, mutta myös korona-pandemian kehittyminen ja erityisesti sen delta-variantti vaikuttavat taustalla kullan hinnan kehitykseen, kertoo Mining.com artikkelissaan.

Kesäkuun viimeisenä päivänä kullan spottihinta oli 1 770, 59 dollaria unssilta. Yhdysvaltojen kultafutuurien hinta New Yorkissa oli 1 771,30 dollaria unssilta. Vaikka kullan hinta toipui lievästi kesäkuun lopussa, on kullan hinta matalimmillaan sitten huhtikuun, jolloin USA:n keskuspankki Fed esitteli näkemyksiään koron noston suhteen.

Delta-variantti mietityttää sijoittajia

Mining.comin artikkelin mukaan dollarin kurssin vahvistuminen on lisännyt painetta kullan hintaa kohtaan. Dollarin kurssi on nousemassa korkeimmalle tasolle sitten maaliskuun 2020. Valuuttakauppiaat keskittyvät nyt seuraamaan talousdataa ja Fedin virkamiesten kommentteja saadakseen osviittaa siitä, milloin keskuspankki aikoo tehdä korko-operaatioitaan.

Mining.comin mukaan sijoittavat miettivät myös herkemmin tarttuvan Delta-variantin vaikutuksia ja myös taloustietoja tarkemmin.

Euro-alueella luottamus talouteen on korkeimmalla tasolla pariin vuosikymmeneen ja myös amerikkalaiset kuluttajat ovat positiivisempia kuin koskaan koronapandemian alkamisen jälkeen.

Saxo Bankin asiatuntijan mukaan jalometallien markkinat eivät tunnu oikein löytävä sopivaa vaihdetta dollarin ja talouslukujen vahvistuessa.

 

Kuva 1. Kullan hinta koki suurimman kuukausipudotuksen sitten marraskuun 2016. (Lähde: Bloomberg / Mining.com)

 

(Julkaistu 2.7.2021)

Lähteet:

  • Gold price to see worst month in over four years. Mining.com, 30 June 2021.

 

Lisää aiheesta: