Akkusuunnitelmistaan yllättäen luopunut ja Vaasan akkuhankkeestaan vetäytynyt brittiläinen Johnson Matthey panostaa nyt polttokennojen kierrätykseen. Ensimmäinen asiakas on löytynyt Kiinasta.

Johnson Matthey on aloittanut polttokennojen kierrätyksen Kiinassa. Jiangsun provinssissa sijaitseva laitos kierrättää ja jalostaa platinaryhmän metalleja polttokennoista (membrane electrode assemblies, MEA). MEA on autojen polttokennojen keskeinen komponentti, joita toimittaa Unilia, yksi maailman johtavista polttokennoteknologian toimittajista, kertoo Johson Matthey tiedotteessaan.

Vaikka kierrätettävä määrä on vielä pieni, on Johnson Mattheyllä kapasiteettia ja osaamista kasvattaa kierrätyslaitos vastaamaan tulevien vuosien tarpeisiin.

Kiina maailman suurin markkina

Kiina on kysynnän osalta maailman suurin markkina platinaryhmän metalleille (platina group metals, PGMs), mutta maalla itsellään on rajallisesti varantoja. Tästä syystä kierrätyksen rooli on kriittinen tulevan tarpeen kattamisen kannalta.

Johnson Mattheyn käyttämistä platinaryhmän metalleista noin 80 prosenttia saadaan yhtiön sisältä. Tämä tekee JM:stä maailman johtavan platinaryhmän metallien toimittajan autoteollisuuteen ja polttokennoteollisuudelle, hehkuttaa yhtiö tiedotteessaan. Umicore saattaa olla tästä näkemyksestä eri mieltä.

Platinaryhmän metallit keskeisessä roolissa päästöjen leikkaamisessa

Johnson Mattheyn mukaan platinaryhmän metalleihin pohjautuvat polttokennot ovat keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen leikkaamisessa erityisesti raskaan liikenteen, kuten rekkojen ja bussien osalta.

Platinaryhmän metallien hinnat ovat kuitenkin korkealla, joten on tärkeää varmistaa, että ne pystytään kierrättämään, kun polttokennot tulevat käyttöikänsä päähän.

Platinaryhmän metallien kierrätyksen uskotaan kasvavan noin 3 – 5 prosenttia vuosittain. Kierrätysmetallit ovat edullisempia ja niiden hiilijalanjälki on jopa 98 prosenttia pienempi kuin primäärituotannon platinaryhmän metalleilla, muistuttaa Johnson Matthey.

Kierrätys parantaa myös näiden kriittisten raaka-aineiden toimitusvarmuutta, joka on on entistä tärkeämpää, kun toimitusketjuissa on häiriöitä.

(Julkaistu 13.10.2022)

Lähteet:

  • Johnson Matthey signs its first fuel cell recyling contract in China. Johnson Matthey, 6 Oct 2022.

Lisää aiheesta:

Johnson Matthey sai vihdoin kaupaksi akkumateriaaleihin keskittyneet liiketoimintansa 

 

Ikävä uutinen Vaasalle: Johnson Matthey ilmoittaa vetäytyvänsä akkumateriaalien markkinoilta

 

PLATINARYHMÄN METALLIT