Intialainen Tata Chemicals Ltd. neuvottelee brittiläisen Johnson Mattheyn akkumateriaaliliiketoiminnan ostamisesta, uutisoi Bloomberg/Mint. Akkumateriaaliyksikön kauppahinnan on arvioitu liikkuvan 500 – 700 miljoonan dollarin haarukassa. Tata on yksi todennäköisimmistä JM:n akkuliiketoiminnan ostajista, kertoo Mint.

Aiemmin tässä kuussa Johnson Matthey kertoi vetäytyvänsä akkumateriaalien markkinoilta. Kyseessä oli merkittävä suunnanmuutos yhtiön strategiassa, sillä yhtiö oli nähnyt akkubisneksen korvaavan yhtiön katalysaattoriliiketoiminnan, uutisoi Bloomberg.

Polttomoottoriautojen katalysaattoreiden johtava valmistaja Johnson Matthey on investoinut miljoonia dollareita eLNO-katodin kehittämiseen. Sen vahvuutena on, että tämä katoditeknologia vähentäisi koboltin kulutusta. JM kuitenkin keskeytti projektin vedoten kovaan kilpailutilanteeseen akkumateriaalien markkinoille.

Tatan edustaja ei kommentoinut uutista Mintin toimittajalle. Johnson Mattheyn edustaja kertoi yhtiön etsivän ostajaa akkumateriaalien liiketoiminnalle, mutta vielä olevan liian aikaista kommentoida keskusteluja.

 

(Julkaistu 29.11.2021)

Lähteet:

  • Tata in Talks to Buy Battery Business of Johnson Matthey: Mint. Bloomberg.com, 28 Nov 2021.

Lisää aiheesta:

 

Ikävä uutinen Vaasalle: Johnson Matthey ilmoittaa vetäytyvänsä akkumateriaalien markkinoilta

 

Brittiläinen Johnson Matthey valitsi Vaasan akkumateriaalitehtaan sijoituspaikaksi